Retkiruokaa nuotiolla – Reseptejä lähilaavuilta erätulille tarjoilee menestysteos Retkiruokakirjan (2022) tapaan maistuvaa kasvisreseptiikkaa. Mukaan mahtuu myös muutama villikala- ja pororesepti. Tähän kirjaan valikoitui yli 60 monenlaiselle retkelle soveltuvaa reseptiä: helpoista välipalaherkuista enemmän vaivaa vaativiin illallisiin. Herkullisten aamiaisten ja lounaiden joukkoon mahtuu myös pidemmille vaelluksille soveltuvia, kuivattavia aterioita, vaikka kattaus keskittyykin nyt lyhyempien fiilistelyretkien ja tulisteluiltojen eväisiin.
Kerää ideoita yhtä lailla retkikeittimille ja kotikeittiöön. Kirjan testatuista ohjeista nauttii sekä retkeilijä että mökin pihatulilla kokkaava. Tuhti tietopaketti avotuliruoanlaitosta sisältää vinkkejä nuotion tekemiseen, nokikokkailuvälineisiin ja -tekniikoihin. Upeiden, pohjoisen luonnon maisemakuvien seurassa viihtyy jokainen luontoa arvostava.
Kahden Lapissa asuvan, retkeilyyn ja ruoanlaittoon hurahtaneen naisen – Saara on lääkäri ja tunnettu ruokasisällöntuottaja, Sonja kokki ja eräopas – yhteisestä teoksesta löydät reilun annoksen inspiraatiota avotuliruoanlaittoon.
Reseptit: Saara Atula & Sonja Lassila
Kuvat: Saara Atula, Markus Atula, Sonja Lassila
Editointi: Elina Lähteenmäki
Layout design: Viola Minerva Virtamo
Koko:
ISBN 978-952-7547-30-4