Kodinhoitohuoneen muodonmuutos


Kodinhoitohuone, Ennen - Jälkeen by Piia A., 24.2.2023
Sisustusfriikeillä kuten allekirjoittaneella saattaa olla joskus hieman haasteita kyllästymisen kanssa... Joku paikka omassa kodissa alkaa "ärsyttää" syystä tai toisesta ja mieli kaipaa niin kovin muutosta.
Ikävä kyllä se mieli ei jätä rauhaan ennen kuin jotain uudistumista alkaa tapahtua. Joskus siihen auttaa uusi koristetyynynpäällinen kaapista tai kaupasta, joskus tartutaan maalitelaan ja joskus otetaan käyttöön keinot, joista useimmiten puolisotkaan eivät ole kovin mielissään.

Miehelläni on yleensä hyvin tyypillisesti muutamat sanat/lauseet, joita hän viljelee, kun loistoideoita singahtelee kauppiaan pääkopasta. 

Ne ovat:
- ei pysty
- ei onnistu

Tästä syystä ainut vaihtoehto on ollut opetella tekemään asioita itse, jolloin noista EI sanoistakin on päästy eroon. Pakko se on silti tunnustaa, että kyllähän se mies on kuitenkin useimmiten jollain tavalla auttanut, kunhan on ensin saanut sulatella asioita. Välillä auttaminen on tullut ärräpäiden kera ja välillä ilman eli balanssi kait siinäkin.


KODINHOITOHUONEEN MUUTOS


Olen tässä vuosien varrella tehnyt ison työn ja yrittänyt luopua kaikesta turhasta. Välillä päivässä on tapahtunut paljon ja välillä on ollut kuukausien tauko. Tavoitteena on ollut löytää jokaiselle tavaralle oma paikkansa, jolloin tavarat löytyvät ja arki/järjestys/siivous on helpompi pitää kasassa. Sen myötä kotona ovat kaapit tyhjentyneet ja niille kaikille ei ole enää ollut edes tarvetta. 

Olen ihastellut vuosien varrella niin paljon yläkaapittomia keittiöitä!! Yksi kaunis päivä sain sitten loistoidean heivata meidän kodinhoitohuoneen yläkaapit pois. Voitte varmasti kuvitella mieheni reaktion tähän loistavaan ideaan. Tilanne oli kuitenkin samalla vähän niin kuin win-win, koska poikamme oli samalla muuttamassa toiseen huoneeseen, missä ei ollut kaappeja vielä lainkaan. Työhuoneesta kaapit siirrettiin siis pojan huoneeseen ja kodinhoitohuoneen yläkaapit siirtyivät työhuoneeseen.

Maailmaa ravisuttanut korona vei kuitenkin niin totaalisesti yrittäjän voimat, että ei vaan ollut voimia ja ei kyllä rahaakaan miettiä enää kodinhoitohuoneen muutosta loppuun. Pari vuotta elimme siis kodinhoitohuoneessa, jossa sähköjohdot "roikkuivat" ja keskeneräisyyteen jopa tottui.Kodinhoitohuone ennen
 


KODINHOITOHUONEEN RATKAISTAVAT ONGELMAKOHDAT

- Yläkaappien alapuolella olleen lednauhan pistorasia (toimii kytkimestä)
- Yläkaappien yläpuolella olleen loisteputkien johto, mikä oli yhteydessä korkeampien kaappien yläpuolella oleviin loisteputkiin.
- Kylpyhuoneessa on käytetty harkkoja seinää rakentaessa ja vuosien varrella talo on elänyt sen verran, että kodinhoitohuoneen puolelle oli tullut rakoa puun ja harkon liitoskohtaan.
- Keskuspölynimurin putkia varten jouduttiin aikoinaan rakentamaan kotelo kalustelevystä tms ja itseäni se ärsytti alusta lähtien eli sen päälle halusin vähintään maalia.
- 9 vuoden asumisen jälkeen seinäpinnat ovat jo "kulahtaneet".Kodinhoitohuoneen muodonmuutosTYÖVAIHEET: 


1. Valojohdon siirto. Entisen yläkaapin yläpuolella olevan valojohdon siirto katonrajaan. Kipsilevyä oli "leikattava", että siirron sai tehtyä. Lopuksi leikatun kipsilevyn kiinnitys ja kittaus.

2. Kalusteiden irrotus ja silikonin poisto. Pistorasioiden ja kytkimien poisto sekä silikonin poistaminen tasosta.

3. Suojaus. Listojen, kaappien, katon ja lattian suojaus maalarinteipillä sekä suojapaperilla.

4. Primerin levitys. Pinnat olivat maalatut eli seiniin levitettiin telalla primer, jolloin laasti tarttuu seinään varmasti.

5. Kappalaudan sahaus. Valojohdon, mikä siirrettiin katonrajaan eteen sahattiin "kappalauta" levystä, minkä taakse loisteputkivalo saataisiin ja sitä kautta tulisi 

6. Laastin levitys. Laastina käytettiin Schönox Q6 kiinnityslaastia. Tavoitteena oli aika tasainen, mutta betonimainen pinta. Ensimmäisen laastikerroksen jälkeen pinnasta hiottiin lastalla isoimmaat epätasaisuudet. Tämän jälkeen levitettiin toinen laastikerros. Kappalautaan levitettiin laasti myös, mutta muualla.

7. Seinien hiominen. Kun laasti oli kuivunut, seinistä otettiin lastalla isoimmat epätasaisuudet ja hiottiin tarvittaessa.

8. Suojan levitys. Laastin päälle levitettiin väritön saunasuoja kahteen kertaan, jolloin pinnasta tuli pölyämätön ja pyyhittävä. Saunasuoja toi seinään hieman kiiltoa.

9. Viimeistely. Pistorasioiden/kytkimien asennus, silikonien levitys, kappalaudan kiinnitys.Kodinhoitohuoneen muodonmuutos


Kodinhoitohuone
House Doctor Game seinävalaisin, musta
+
 
House Doctor Game seinävalaisin, musta
185,00 €
Heti saatavilla
House Doctor Hempi juuttimatto 90 x 300 cm, luonnonvärinen
+
 
House Doctor Hempi juuttimatto 90 x 300 cm, luonnonvärinen
209,90 €
(1)
Väliaikaisesti loppu
Kinfill
Kinfill
15 tuotetta
Omasta mielestä tilasta tuli kodikas ja harmoninen ja sehän kait on pääasia, että itse pitää. Huoneeseen on ilo astua ja uskomatonta, mutta totta eli siellä on suorastaan ilo hoitaa kotitöitä. Pyykkihuolto on nyt toimiva eli seinällä on kiinteä pyykkiteline ja lisäksi henkarivaatteille vihdoinkin teline. Lisäksi tilaan mahtuu pyykkiteline muutenkin aina tarvittaessa.

Päätyseinälle asennettiin seinän levyinen hylly, missä saavat olla kauniit siivousaineet ja pyyhkeet esillä. Levy sahattiin koivuvanerista ja käsittelin sen saunasuojalla, mikä oli sävytetty Tikkurilan mustamarja sävyllä. Itse saan suurinta nautintoa sisustuksessa siitä, kun arkiset asiat ovat kauniita kuten esimerkiksi kodinhoitohuoneessa siivousaineet tai pyykkitelineet.

Nyt on pienen budjetin uudistus valmis ja kaapit järjestyksessä. Palataan siis kaappien sisältöihin toisessa postauksessa.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kinfill - Siivouksen uusi aikakausi

Kinfillin ekologiset puhdistusaineet on suunniteltu korvaamaan kertakäyttöinen muovi siivouksessa. Lasiset pullot ovat kauniita sekä kaiken lisäksi uudelleentäytettäviä. Siivousaineita on eri käyttötarkoituksiin ja eri tuoksuilla.

Marseille-saippua eli the ihmeaine

Marseille-saippua on oikea monitoimituote. Se vaahtoaa hyvin, joten käsien pesun lisäksi sitä voi käyttää niin tahranpoistossa, pyykinpesussa, siivouksessa kuin vaikka lenkkareissakin.

Keittiön välitilan uudistus

Keittiön välitilan pienen budjetin muutos kolkosta kotoisaksi. Harmaita hiuksia aiheuttanut suorastaan sinertävän valkoinen välitilanlevy saa kyytiä ylijäämämaalilla ja fiilis muuttuu todella paljon. Arkiset puuhat sujuvat paljon mielekkäämmin omasta mielestä kauniissa ympäristös...